Kıvanç Kaplan Bir Yarı Deli'nin Günlüğü
19 Temmuz 2019 / 0 Comments / Araştırma, Müzik

Kalimba!

Kalimba!

Kalimba!1960larda Africa’da keşfedilen bu enstrümanın sesine muhtemelen aşinasınızdır. Parmak piyanosu olarak tanımlanan bu enstrümanın elimde gördüğünüz en basit modeli. İçine girince ne modeller var. Alto, Tiz, Hokemo, Kromatik, Pentotonik gibi 6-8-12 notalı modelleri var. Kendine has akord edilebilen, koma da verilebilen delilercesine varyasyon yapılabilen, yani kişiselleşebilen bir alet. Benim tanışıklığım ise 80lerin Amerikalı meşhur “Earth, Wind & Fire” grubunun çıkışı kabul edilen ve albüme de ismini veren “Kalimba Story” parçasıyla olmuştu. Konserlerinde de kafa sesi gurusu özel adam olan solist “Philip Bailey” bu parça başında Kalimbasını alıp ufak bir solo da geçer. Harika parçaları vardır bu grubun, “Fantasy, Boogie Wonderland, September, Let’s Groove” gibi. Boogie müzik tarzının yaratıcısı, soul-funk müziği coşturan bu devasa kişilik orkestranın en uzun süre sürükleyenlerinde, elektrik adam denilen yerinde duramayan basçı “Verdine White” ile kardeş olan 2016yılında vefat eden solist “Maurice White”tır.Efsane parçaların çoğunu zaten ezbere biliyorsunuz ama grubun ismini belki çıkartamamışsınızdır 😎İzlemediyseniz 2004 LosAngeles Greek Tiyatro’da bir diğer Amerikalı efsane grup “Chicago” ile ortak verdikleri konseri mutlaka izleyin. Youtube’ta mevcut bu konser. Defalarca izledim ben. Müthiştir 👍#kalimba #earthwindandfire #chicagoband #kalimbastory #september #fantasy #letsgroove #boogiewonderland #philipbailey #verdinewhite @philipbaileyewf @verdine_white

Kıvanç Kaplan paylaştı: 17 Temmuz 2018 Salı

1960larda Africa’da keşfedilen bu enstrümanın sesine muhtemelen aşinasınızdır. Parmak piyanosu olarak tanımlanan bu enstrümanın elimde gördüğünüz en basit modeli. İçine girince ne modeller var. Alto, Tiz, Hokemo, Kromatik, Pentotonik gibi 6-8-12 notalı modelleri var. Kendine has akord edilebilen, koma da verilebilen delilercesine varyasyon yapılabilen, yani kişiselleşebilen bir alet.
Benim tanışıklığım ise 80lerin Amerikalı meşhur “Earth, Wind & Fire” grubunun çıkışı kabul edilen ve albüme de ismini veren “Kalimba Story” parçasıyla olmuştu. Konserlerinde de kafa sesi gurusu özel adam olan solist “Philip Bailey” bu parça başında Kalimbasını alıp ufak bir solo da geçer. Harika parçaları vardır bu grubun, “Fantasy, Boogie Wonderland, September, Let’s Groove” gibi.
Boogie müzik tarzının yaratıcısı, soul-funk müziği coşturan bu devasa kişilik orkestranın en uzun süre sürükleyenlerinde, elektrik adam denilen yerinde duramayan basçı “Verdine White” ile kardeş olan 2016yılında vefat eden solist “Maurice White”tır.
Efsane parçaların çoğunu zaten ezbere biliyorsunuz ama grubun ismini belki çıkartamamışsınızdır 😎
İzlemediyseniz 2004 LosAngeles Greek Tiyatro’da bir diğer Amerikalı efsane grup “Chicago” ile ortak verdikleri konseri mutlaka izleyin. Youtube’ta mevcut bu konser. Defalarca izledim ben. Müthiştir 👍
#kalimba #earthwindandfire #chicagoband #kalimbastory #september #fantasy #letsgroove #boogiewonderland #philipbailey #verdinewhite @philipbaileyewf @verdine_white


JP1!

JP1 Bass Solo on Firat Tanis’s Yani. Teşekkürler Tekirdağ 🙏 #sesiniaç #firattanis #emrealtuğ #yani #basssolo #yamahajp1 #jp1 #6string #uzunincebiryoldayım @emrealtug @firattanis Kıvanç Kaplan paylaştı: 23…

Read More

EmreOzanGüngörmüş

Güngörmüş ama kim? Emre Ozan Güngörmüş (EOG) Güngörmüş ama kim? Emre Ozan Güngörmüş (EOG)Emre Güngörmüş.. Velvet'in ilk klavyecisi.. Eog ile tanışır tanışmaz paketleyip Bodrum'a götürmüştük.…

Read More

Club78 Davulunda Schumacher

Müzikte klavye ile başlayan ilişkim, ortaokulda Güvenç sayesinde bateriye kayıyor. Ritim yeteneğim olduğunu keşfediyorum. Güvenç’lerin Midas diye grupları var. Ortaokuldayım o zamanlar, 90’lı yılların ortaları.…

Read More
About the author

Kıvanç Kaplan:

0 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − 13 =