Orhan Babacı Lostra
Seyyar Kasetçiler ve Orhan Babacı Lostra
Kasetler ve seyyar tezgahların moda olduğu dönem. Karışık kaset yaptırmak daha paralı lütüf. Önce boş kaset raks, tdk fln alıyorsun, parça varsa doldurtuyorsun. 80ler 90ların müziği yanında, Arabesk çok moda. Ben de espri olsun diye, kaset satan abilerden poster alıyorum, Müslüm’ün, Orhan Gencebay’ın. Fotografik hafıza yeteneğimden çoğu albüm isimlerine hakimim bu yüzden.
Bir gün Sinan’la eski caminin ordaki lostradayız. Duvarda posterler var Orhan Babanın.
Aynı benim gibi asmış. Yanyana, albüm harf sırasına göre dizili, aralarında eşit boşluk var. (Bunu bana hiç sormayın, çok lanet bir takıntı bu). Abime bir anda içim ısındı. Karşımdakini de benim gibi sandım haliyle. Aynı frekans kafa hesabı. Dedim ki, “Ben Romeo, gerçek aşkın..” hahaha. Yok yok yeri geldi de girdi buraya Hande Yener. Kusura bakmayın.
Neyse dedim ki, “Vay abim, Orhan Baba’nın tüm albümleri var bende.” Şaka değil adamın neredeyse tüm albümlerinin posteri evet vardı bende, ama parçaları nerden bileyim. Adam sormaz mı, “şu parçası, şu sıradaki bilmemnesi”, kızardım bozardım. Başta “hehe, tabi canım” diye geçiştiriyordum ama sorular daha detaya girmeye başladı. Meğerse abim harbi manyağıymış. Bilmemne albümünü Orhan Baba kaydını 5 saatte bitirmiş falan. “Yok ben tam hayranı değilim” dedim, “Abimde var, bende kapakları var.”
Kapak mı? “Kapak niye saklıyon ki geri zekalı” dedi herhalde içinden (kesin). “Ben kendim onun cevabını bilmiyorken, sen nerden blcen ki” dedim. (demedim)
Neyse ki, konuyu bi kaç albüm isimi sayarak toparladım. Lostranın duvarında olmayanlardan seçtim şansa.
0 Comments